KURUMSAL
ASİAD’ın 3. Başarı ve Onur Ödülleri Töreni, “Türk Dünyası” temasıyla gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu etkinlikte ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, birlik ve iş birliği mesajı verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Finans Analisti ve Ekonomi Yazarı İslam Memiş ile Show TV Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık başta olmak üzere birçok isme ödül verildi.
ASİAD Başkanı Yalçınkaya: “Türk Dünyasının Birliği İçin Çalışıyoruz”
“Bu Organizasyon Bizim İçin Onur Kaynağı”
Gecenin açılış konuşmasını yapan ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, her yıl düzenledikleri başarı ve onur ödülleri gecesini bu yıl Türk Dünyası temasıyla gerçekleştirmekten büyük onur duyduklarını kaydetti.
“ASİAD Ülkesine ve Milletine Bağlıdır”

“Türk Dünyasının Kalkınması İçin Sorumluluk Almaya Hazırız”
Yalçınkaya sözlerini şöyle tamamladı:
“Türk dünyasının siyaseten, ticareten ve her alanda gelişmesi, kalkınması ve geleceğe daha güvenle bakması için bizler ASİAD olarak üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Sevgi, hoşgörü ve merhametin hâkim olduğu Türk dünyasının birlik ve beraberliği için dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz. Bizleri bu gecede yalnız bırakmayan tüm değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, ASİAD’ı izlemeye devam etmenizi diliyorum.”

Prof. Dr. Kürşad Zorlu: “Türkiye Diplomasi Mücadelesinin Merkezinde”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu da gecede yaptığı konuşmada Türk dünyasındaki son gelişmelere dikkat çekti.

KKTC Bakanı Hüseyin Çavuş: “Ortak Sorumluluklarımız Büyük”
Türk Devletleri Arası İş Birliği Vurgusu
Gecenin onur konuklarından KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Türk devletleriyle iş birliğinin önemini vurguladı.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Aydoğan Ahıakın da geceye katılan isimler arasında yer aldı ve kendisine etkinliğe katkılarından dolayı özel bir plaket takdim edildi. Ahıakın, konuşmasında ASİAD’ın çalışmalarının Türk dünyası açısından önemli bir değer taşıdığını belirterek organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.

Geceye katılan AK Parti MYK Üyesi Mustafa Ataş, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Danışmanı Dr. Salih Elmas, Oktan Türk Teşkilatı Kurucu Genel Başkanı Rauf Babacan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz’e de programa katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Katılımcılar, kısa konuşmalarında ASİAD’ın Türk dünyasına yönelik çalışmalarını önemsediklerini ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Türk Dünyası Başarı ve Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gecede daha sonra ödül törenine geçildi.
Ana Kategorilerde Ödül Alan İsimler
• Türk Devletleri İşbirliği ve Diplomasi Onur Ödülü: Prof. Dr. Kürşad Zorlu
• KKTC Türk Dünyası Onur Ödülü: KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş
• Finans ve Ekonomi Üstün Hizmet Ödülü: Finans analisti ve ekonomi yazarı İslam Memiş
• Yılın Türk Dünyası Haberleri Ödülü: Show TV Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık
Başarı ve Onur Ödülüne Layık Görülen Firmalar ve Temsilciler
* MODOKO Başkanı Koray Çalışkan
* Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Altıparmak
* Aydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Aydın
* Çekmeköy İnşaat Hasan Öztürk
* Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan
* HM Finans Gayrimenkul Hanife ve Mehmet Türkoğlu
* ILGIN Grup Cüneyt Ilgın
* Beyler Garden Restaurant Abdulkadir Oldu
* Network Optima Gayrimenkul Atakan Demirel
* AB Koruma Özel Güvenlik Abdullah Gündüz
* Sezin Gıda Adnan Gürol Şengül
* Farmasi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tuna
* Pearl Grain Shine More Kurucu ve Yönetici Sinem Şahin Erdoğan
* Park of İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Burak Memişoğlu

